Demo, update

Vertelde ik u vrijdag  over de demo op het plein, nu een kleine update, oplettend lezertje. Zoals veel dingen, heeft ook zo’n demo twee kanten. Over liever gezegd, er wordt niet altijd gelijk verteld hoe het zit. Mij werd verteld dat de aanwezigen van allerlei richtingen waren, al zag ik weinig vrouwen zonder hoofddoek. Maar volgens een van mijn kennissen hier was hij georganiseerd door de heersende grootste partij, om zo steun voor te wenden die er kennelijk niet echt is. Mensen kregen gratis busvervoer om aanwezig te zijn, en kennelijk is daar een CEO van de busmaatschappij voor vervangen om dat mogelijk te maken. In dat licht gezien was de opkomst niet overweldigend, de aangemelde miljoen werden op geen stukken na gehaald, er stonden er een paar duizend. De grootste partij is er niet van overtuigd dat de volgende verkiezingen, waarvan we nog steeds niet weten wanneer ze komen, en onder welke wetten ze zullen vallen, gunstig voor ze zullen uitpakken.

Het is goed te weten dat je hier in ieder geval nu de verschillende opinies kunt horen, als je er maar een beetje voor open staat.

En ik ga nog harder aan het werk met mijn Arabische les, tijd dat ik de bordjes helemaal kan lezen en begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s