Demo, update

Vertelde ik u vrijdag  over de demo op het plein, nu een kleine update, oplettend lezertje. Zoals veel dingen, heeft ook zo’n demo twee kanten. Over liever gezegd, er wordt niet altijd gelijk verteld hoe het zit. Mij werd verteld dat de aanwezigen van allerlei richtingen waren, al zag ik weinig vrouwen zonder hoofddoek. Maar volgens een van mijn kennissen hier was hij georganiseerd door de heersende grootste partij, om zo steun voor te wenden die er kennelijk niet echt is. Mensen kregen gratis busvervoer om aanwezig te zijn, en kennelijk is daar een CEO van de busmaatschappij voor vervangen om dat mogelijk te maken. In dat licht gezien was de opkomst niet overweldigend, de aangemelde miljoen werden op geen stukken na gehaald, er stonden er een paar duizend. De grootste partij is er niet van overtuigd dat de volgende verkiezingen, waarvan we nog steeds niet weten wanneer ze komen, en onder welke wetten ze zullen vallen, gunstig voor ze zullen uitpakken.

Het is goed te weten dat je hier in ieder geval nu de verschillende opinies kunt horen, als je er maar een beetje voor open staat.

En ik ga nog harder aan het werk met mijn Arabische les, tijd dat ik de bordjes helemaal kan lezen en begrijpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s