Jasmijn

Ook al doe ik niets bijzonders, dan toch voelt het als bijzonder. Vanmorgen eerst een ontbijtje onder de jasmijn, in het zonnetje. Het beloofde weer een warme dag te worden, 32 graden in de schaduw. De halve strandplannen gingen niet door, dus even een verkenningsrondje in de buurt op zoek naar een bank die mijn Wereldpas zou accepteren. We lopen een op drie, een automaat hors service, een automaat wilde niets met mij te maken hebben en de laatste gaf gelukkig waar ik om vroeg. Geen dinar te vroeg. De oostkant van de doorgaande straat waar de mijne op uit komt verkend, tot aan het plein aan het eind. Aan de ene kant een park en een voetbalstadion, aan de andere kant ambassades. Alleen al op dat stuk die van Marokko, Qatar, China (herkenbaar aan de vrolijk gebogen oranje dakpunten en bij mij om de hoek die van Palestina. De Duitse ambassade schijnt hier ook in de straat te zitten,den ook de Nederlandse is hier niet al te ver vandaan. Zo’n uurtje lopen in de middagzon spaart de sportschool uit, en aan de sauna heb je ook geen behoefte meer.

Nu er weer Dinars waren weer even naar het buurtwinkeltje. Toch maar flessenwater gekocht. Het water is hier prima, ik heb het ook al gedronken, maar door het hoge chloorgehalte is mijn thee niet zoals ik hem graag wil. In de citroenlimonade gaat het prima, dat scheelt, want dat water sjouwen is toch een zwaar karwei. Gelijk nog wat eieren, eindelijk peper gevonden en de banden met de burutwinkelier aangehaald. Wat e-mail verkeer afgewerkt, wat klusjes doorgeschoven naar anderen (ben ik goed in) en verder weer in de tuin leeswerk gedaan.

De zon gaat al vroeg onder, en dat geeft gelijk weer lastige keuzes. Alle ramen en deuren open geeft frisse lucht maar ook vliegen en muggen. Alles dicht geeft geen vliegen en muggen, maar een sauna in huis. Beetje half dan maar, en een citronella kaars aan tegen de ergste stekers.

Morgen weer en nieuw deel van de stad verkennen. Een van de kustwijken, met drie verschillende mensen een afspraak gemaakt. Eens kijken of dat allemaal lukt.

Terwijl ik het raam van de slaapkamer sluit, de geur van de jasmijnstruik voor het raam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s