Weg

Niet zo’n goede start vandaag, oplettend lezertje. Aan het weer lag het niet. Toen ik vanochtend na mijn ontbijt de straat op ging om de buurt te verkennen, scheen het zonnetje volop en dat zal zo wel blijven de komende maanden, dus over het weer hoort u niets meer. Ik ben hier op een ochtend vaker aangesproken met een smoes dan ik gewend ben. De gouden zin hier is: herken je me niet, ik werk in het hotel? Nee, ik herken ze natuurijk niet, want ze werken in ieder geval niet in mijn hotel, en ik heb daar nog weinig personeel gezien. Afpoeieren ben ik al jaren goed in. Uiteindelijk kwam ik een tramlijn tegen, kocht ik een kaartje en stapte ik in. Geen idee waar hij heen ging, maar hij zou daar zeker ook weer van terugkeren, is mijn insteek. Gemengd publiek in de tram, niet al te druk. Juist toen ik dacht dat ik misschien maar weer eens een halte terug op moest zoeken stopte de tram en griste de jongeman die aan de andere kant van het gangpad zat mijn kettinkje van mijn hals voor hij als een haas de tram uitrende. Ik er achteraan onder het roepen van de kreet: dief, dief, maar dan in het Arabisch. Er gingen wel wat mensen half achter hem aan, en hij was zeer verbaasd dat hij door mij werd achtervolgd. Niet verbaasd genoeg helaas om mijn kettinkje terug te geven. Ergens raakte ik hem natuurlijk kwijt. De omstanders waren erg begaan, glaasje water, tissue, een man nam mij mee naar het politiebureau, want een van de vrouwen in de buurt kende de naam van de rover. Dus verklaring afgelegd, telefoonnummer afgegeven en nu maar hopen dat ze hem vinden. Het kettinkje had ik al twaalf jaar om, en was het laatste sieraad dat mij nog restte van Henk na de inbraak 12 jaar geleden, kort na zijn vermissing. Nu heb ik dus niet alleen een diep kras onder mijn hals van de dief, maar ook een grote leegte rond mijn nek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s