Tunis Nightlife

Twee korte vluchten achter elkaar maakt dat je hongerig en dorstig in je hotel aankomt. Na wat kleding uitgeschud en een wifi verbinding tot stand te hebben gebracht die nog niet kan vinden waar ik zit, de straat op. Een doorlopende brede straat, die uiteraard zeer Frans aandoet. Niet alleen in bebouwing, ook in aankleding en atmosfeer. Een warme zomeravond met terassen die soms al ontruimd worden en soms nog stikvol zitten. Uiteraard, je kunt als je je hotel uitloopt twee kanten op en ik kies dan traditiegetrouw de verkeerde. Maar uiteindelijk een betrouwbaar terras gevonden. Het is altijd afwachten hoe het is op straat als vrouw alleen.

Lijkt het op Cairo? Nee, oplettend lezertje, voorlopig nog niet. Behalve dat er om mij heen buiten Aabisch ook veel Frans wordt gesproken zijn er meer verschilen. Minder hoofddoekjes, meer blote armen, Opvallend veel mannen in korte broek, iets wat je over het algemeen in het Midden-Oosten niet ziet. In eeen uurtje op het terras al meer toeristen dan in drie maanden Cairo. Overal vandaan, net als in het vliegtuig, Europa en Azie. Bebouwinwg uit ongeveer dezelfde periode als het centrum van Cairo in een tijd dat Frankrijk en Engeland elkaar naar de kroon staken. Maar veel meer Engels in Egypte en meer Frans hier. Zeer veel rustiger op straat, de electrische lading ontbreekt vooralsnog. Minder Orientaals, gewoner, Europeser. Nou ja, die jongetjes die jasmijn verkopen, zoals de gidsen beloven, die zie je bij ons niet. En de mannen die dan zo’n prikkertje met bloemblaadjes achter het oor steken, dat zie je bij ons ook niet. Morgen ga ik er een kopen.

Overigens de Briq was prima en het ijs ook heerlijk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s