Indrukken

Hoe is de rest van de dag gegaan, oplettend lezertje? Na even bijgekomen te zijn van de schrik en de heetste uren van de dag binnen te hebben doorgebracht, er weer op uit. Te voet de buurt verkennen, met kleine blokjes tegelijk. Zo heb ik nu twee stations ontdekt, altijd handig. De trein voor ver en de trein voor dichtbij. Veel overheidsgebouwen hier in de buurt, de Nieuwe Stad. Herkenbaar aan de rollen prikkeldraad, de pantserwagentjes voor de deur en de soldaten. Bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken staat zelfs een tentje in het grasveldje er naast.

Een koffietentje ontdekt ergens op de zevende verdieping, met een half uitzicht over het meer. Ja, er stapten mensen uit een lift aan een gevel ergens, dus hup, eens zien waar je uitkomt. Een uitstekend zicht op de boulevard onder mij, met de vele gele taxis en de slenterende groepen mensen. Naarmate het later werd, werd het ook drukker op straat. Ik kreeg de indruk dat er veel mensen tussen zaten die terug kwamen van een dagje aan het strand. De jongetjes met de jasmijn op stokjes, zoals beloofd in de gids, waren ruim aanwezig. ’s Middags had ik ze zien maken door jonge mannen, achter een bloemenstalletje, die de enkele bloesems op stokjes zetten en met ragfijn draad bij elkaar binden. Mannen dragen ze achter hun oor. Als genoeg mensen in je omgeving zo’n stokje kopen, ruikt het heerlijk op het terras. Een ontspannen sfeer, met elke soort kleding, van bedekt tot bloot als bij ons. Veel stelletjes aan de tafeltjes om mij heen.

De thee is niet geweldig, maar zoet genoeg. De citronnade daarentegen is heerlijk, en werd op het laatste terras dat ik vandaag bezocht geserveerd met een laagje blanke amandelen er op. Ook in de supermarkt zag ik die combinatie. Daar krijg je kanpperige limondae van. Men blijft lang zitten op een enkele drankje en niemand neemt daar aanstoot aan. Haast moet je al helemaal niet hebben, het kan even duren voor er iemand langskomt of de bestelling gebracht wordt. Maar waarom zou je je ook haasten, als de temperatur zo heerlijk is. Grootste nadeel: veel muggen en vliegen, die mij al goed wisten te vinden. En zoals je altijd wel iets vergeet als je weggaat, heb ik nu de antihistaminecreme vergeten. Ligt nog in het toiletkastje thuis. Morgen zijn gelukkig de winkels open.

Maar eerst aan het werk, ik ben zeer benieuwd wat me de komende week te wachten staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s