Verzamelen

Nog  drie dagen maar, dan vertrek ik naar Tunis. Deze dagen staan dus in het teken van verzamelen. Alle externe harde schijven worden nagezocht op bruikbaar materiaal, alle bladwijzers woreden nagelezen op informatie. Ik heb een redelijk idee van wat men wil weten, maar nog niet van wat men al weet. Dan is het goed om voldoende achter te hand te hebben. Als u denkt, oplettend lezertje: maar je deed toch al eens eerder zoiets, in Irak? Ja en nee, daar kwam ik in een lopend project, met vele collega’s, en al het materiaal was daar ter plaatse aanwezig of werd gemaakt. Nu is mijn rol toch een heel andere, en ook de situatie is anders. Dus Basrah, Cairo, Juba, Tunis; het heeft allemaal te maken met het versterken van de lokale democratie, en het is toch allemaal anders. We zijn snel geneigd alles op een grote hoop te vegen of onder een noemer te brengen: Midden-Oosten op zoek naar vrijheid. Maar de gebieden verschillen onderling sterk, veel meer bijvoorbeeld dan Nederland en Italie verschillen, of Nederland en Griekenland. De problemen en oplossingen verschillen dus ook. Met open ogen en een open geest heen, om maximaal nuttig te kunnen zijn. Vooringenomenheid helpt nooit, hier zeker niet. En ik ga nog even door met verzamelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s