Geland

De afgelopen periode zijn er dagen en weken voorbij gegaan dat ik niet heb geblogd. Niet dat ik niets beleef, maar het past niet binnen dit blog meestal. Koud ben je op Schiphol aangekomen of de inspiratie komt los. Overal kun je wel over bloggen. Over de reisgnoten bijvoorbeeld. Tussen Amsterdam en Toulouse een vliegtuigbouwer, die lang in Frankrijk had gewoond, nu vanuit Canada opereerde  en met zijn Franse vrienden ging bergwandelen. Tussen Toulouse en Tunis een werktuigbouwkundige op weg naar een gestrand schip met een ondergelopen machinekamer. En na een dag treinen, vliegtuig en vliegtuig, zit je weer in Noord-Afrika. Eerste hindernis: geld pinnen. De derde automaat op het vliegveld was raak. Dan de tweede hindernis: een taxi. Ik weet niet hoe taxichauffeurs geboren worden, maar ze zijn overal hetzelfde; zodra ze iemand zien waarvan ze vermoeden dat hij of zij de lokale mores niet kent, stijgen de prijzen tot ongekende hoogte. De ergsten zijn degenen die je nog in de terminal aanspreken. Die zat zo’n vijf keer boven de prijs. Buiten was het maar matig beter, maar uiteindelijk vond ik een chauffeur die wist waar mijn hotel te vinden was en tot een aanvaardbaar bedrag (hoewel buiten de meter) kwam. Ik ga er maar vanuit dat ik hiermee bijdraag aan de eceonomie van een land in opbouw. Daarin sta ik gelukkig niet alleen. Op een scherm in de douanehal een spotje dat ongeveer al volgt luidde: zomer, Tunesie ademt op, onze buitenlandse Tunesiers bezoeken ons land. Vorig jaar brachten zij 4 miljard dinar mee naar het land, dus welkom, buitenlandse Tunesiers van zomer 2012.

Het hotel waar ik aankwam heet weliswaar Carlton, het is inderdaad gehuisvest in een Art Nouveau ofzo pand, en ja, men heeft gratis wifi op elke kamer, niet zo razendsnel als de sticker bij de entree doet vermoeden. Verder heeft het weinig gemeen met het hotel dat ik in de gids of op het internet zag. En al helemaal niets met het Carlton vrees ik. Maar misschien moet ik wennen of ben ik moe. Er is een bed, airco, een badkamer die bijna groter is dan de kamer en een kleine tv die nu een Frans ondertitelde Duitse opera uitzendt. Het zal waarachitg wel gaan.

Een volgend blogje meer over de buitenkant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s