Stormachtig

Dank aan de Franse Slag, oplettende lezertje. Een vertraging van een half uur van een bus die passagiers van de ene naar de andere plek moet brengen, zorgde er voor dat de delegatie uit Tunesie pas twee vliegtuigen later op Schiphol aankwam. Voordeel daarvan: ze zaten in hetzelfde vliegtuig als drie Marokkaanse deelnemers. Ondertussen was de regen gestopt, vanwege de flinke wind die aan bleef wakkeren. Als je dan een paar uur in de bus voor Schiphol staat te wachten, levert dat koddige taferelen op, vooral van Hollanders die tijdesn die twee weken aan een costa of playa zijn vergeten hoe het ook al weer  zat met die Hollandese zomers, en dus blauwbekkend in hun short , spaghettitop en teenslippers de parkeergarage opzoeken. Inmiddels hadden we wel die fraaie Hollandse wolkenluchten in het landschap hangen. De rit naar Den Haag viel dan ook zeer in de smaak en gelukkig staat er ergens langs de snelweg nog een molen ook. Rijdend door Wassenaar zie je heel wat aardige optrekjes staan. Commentaar van een van de deelnemers: “Wij vinden ons eigen land prachtig en groen, maar hier is het nog mooier groen. Een hotel met veel delfts blauw en handgeschilderde kasten, met een uitstekende service en een wandelingejte door het hart van Den Haag op weg naar een Indonesisch restaurant. Onderweg ieder standbeeld van een Willem op de foto, ook het werkpaleis van onze Majesteit lag strategisch. Veel hebben de deelnemers niet te zien gekregen van ons land, buiten de vergaderzalen, maar wat ze zagen was mooi. Mijn Frans ontdooide naarmate de uren vorderde, en af en toe vang ik een woord Arabisch op of kan ik zo’n woord gebruiken in plaats van het Frans. Mijn eerste indruk die avond: aardige, intelligente, gedreven mensen. Jong, ouder, nieuw, ouder, mannen en vrouwen, met en zonder hoofddoekje. Overwegend leden van de gematigd Islamitische partij, maar als buitenstaander kon ik niet herkennen wie wat was.  Ik weet niet hoe moe zij waren die avond, maar ik mag aannemen dat na zo’n reis met hindernissen en een hoop overstappen de bedden hen uitstekend bevallen zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s