Tenten

Een van de leukste stukjes Cairo is de tentmakersbazaar. Gevestigd in een overdekt eeuwenoud deel van Muizzistraat. Kleine winkeltjes waar kussen, wandkleden en bedspreien worden verkocht. alles met de hand geappliqueerd. Hele families houden zich met dit oude handwerk bezig. Ze maken de prachtigste dingen voor een weggeefprijs, en er komen haast geen toeristen. Die vinden alles eng, en dit is een drukke straat waar mensen door elkaar heen krioelen. Ik ben hier een paar keer op mijn dooie eentje geweest, en er wordt je geen strobreed in de weg gelegd. Met een tentmaker ging ik in overleg en ik kocht natuurlijk weer veel meer dan goed voor me is. Maar hoe kun je zoveel prachtige oude motieven weerstaan? Zeker als ze ook nog in de kleur van je huis zijn, is het lastig hangen laten. Inpakken zal ook wel weer lukken.Terwijl ik zat na te genieten in zijn kleine winkeltje met een glas hete Kerkedeh, kwam er een vrouw haar nieuwste wandkleed afgeven, een met prachtige vogels. Maanden werk, ter plekke betaald. Dus deze aanschaf is ook een soort economische ondersteuning, ik zit werkelijk voor een dubbeltje op de eerste rang.

Dus ook als u van patchwork houdt: Kom naar Egypte. Toen ik naar Tahrir reed met een taxi, kon ik het hele plein weer over. Voorlopig weer vrij voor verkeer. De sit-in voor Mogamma en Kabinet gaan onveranderd door.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s