Abdeen

Op tijd van huis om het Abdeen Museum te kunnen bezoeken vandaag, helemaal om dat terrein heen gelopen omdat de ingang aan de achterkant van het complex zit, is het dicht. Voor zit een ministerie, dus op zich was dat el enigszins verwacht door mij. Terug naar Tahri rkwam ik veel geblokkeerde wegen tegen. De Kabinet Sit-in samen met de Mohammed Mahmoudstraat blokkade zorgen voor een heel stuk wijk dat niet per auto toegankelijk is. Gelukkig wel een stuk met weinig winkels en veel overheidsgebouwen. Maar McDonalds en Cilantro’s en de kleine winkeltjes daar in de buurt zijn nog steeds dicht, ook nu dat deel van de straat weer toegankelijk is. Sommigen houden rekening met meer geweld, anderen hopen dat vrijdag de revolutie nog een keer op volle sterkte terugkeert, maar het zal waarschijnlijk er op uit draaien dat er twee plekken bezet blijven voorlopig en de rest weer over gaat tot de orde van de dag. Ook de journalist van The New Yorker is zijn verhaal aan het afronden en laat het checken door zijn redactie.

Vanavond gegeten in een lokaal restaurantje, de nationale Koshari maaltijd, voedzaam en geheel vrij van vitamines vermoed ik. Een samenraapsel van rijst en pasta met wat boontjes en uitjes. Lekker en goedkoop. Na een dag nauwelijks eten en een vroege lunch als laatste gerecht ging het er in als koek, bij mij en mijn twee Egyptische gezellen. Nu zijn zij weer terug naar het werk in de moskee en zit ik hier, aan de andere kant van het blauwe draadje, in mijn favoriete gelegenheid snel te internetten. Ook voor mij is het gewone leven weer terug, na de weken van de revolutie hier, zoals bij veel mensen hier.

Maar slapen doen ze niet, u hoort er nog van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s