Toekijken

Twee reacties op mijn vraag om mogelijke hulp voor slachtoffers met een oogtrauma. Dat gaat nog niet hard, maar we gaan dapper door. Dit beeld is van Dr Ahmed Harara, de martelaar die symbool staat voor deze revolutie, zoals Khaled Said voor die van januari. Vandaag vers gemaakt op de muur tegenover het kabinetsgebouw.

A zei het terecht toen ik hem vroeg wie er volgend jaar of over tien jaar nog voor hem zal zijn, hem de krant zal voorlezen als Egypte weer tot rust en hopelijk democratie is gekomen. Hij verwacht dat H dan een held zal zijn nog steeds, maar de anderen, de onbekenden, de jongens van de onderlaag, de jongens zonder graad of universitaire opleiding, die lopen veel meer risico vergeten te zijn, en aan hun lot overgelaten.

Dus als u nog kansen ziet te helpen, laat het snel weten: ik ben hier nog een week.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s