Graffiti

De kunstenaars van de vrijheid en de revolutie zijn vertrokken bij KFC maar duiken overal op. Op de muren van Mohammed Mahmoud Straat grote portretten van mensen die hun oog verloren of beschadigden in de strijd, of alleen afplakten in solidariteit wellicht. Voor het Kabinet wordt de sit-in drukker, waar die op het plein rustiger wordt. Een gevaarlijke plek, als ratten in de val als het leger besluit in te grijpen. Maar wel een waar het gewone publiek er nauwelijks last van heeft en je zichtbaar ben voor je opponent. Men is er nog niet uit of Tahrir verlaten en vrijgegeven moet worden, er zijn voor- en nadelen. Alles heeft hier, zoals overal, twee kanten. Sommigen zijn ontmoedigd door de uitslagen van de verkiezingen, anderen zeggen terecht: we hebben toch maar mooi al die stemmen binnengehaald na slechts drie maanden voorbereiding als nieuwe partijen, zonder geld, zonder hulp van buitenaf. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Welk beeld ik moest kiezen voor dit blog viel niet mee, nu ik weer een camera heb maak ik weer plaatjes bij de vleet en de nieuwe beelden schieten elke dag omhoog op de muren en pleinen. Deze dus maar, van een kunstenaar met wie ik een lang gesprek had, en die graag wilde weten wat ik er van vond. Deze trein met martelaren gaat rechtstreeks naar het paradijs. Vanuit hun kisten roepen de slachtoffers nog een keer dat het hen niet om het geweld ging, maar om de vrijheid en de eenheid van het land.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s