Afbouwen

Zo heb je drie hele maanden voor je om een stad te leren kennen, zo zijn er nog maar tien dagen voor je moet vertrekken. Terwijl ik nog zoveel moet zien en ontdekken, terwijl ik hier nu dagelijks nieuwe interessante mensen leer kennen, terwijl ik nog lang geen Egyptisch, laat staan Arabisch spreek, moet ik al zaken regelen om mijn spullen thuis te krijgen, moet ik plannen om mensen nog een keer te zien, moet ik cadeautjes in slaan voor thuis straks, rond de kerst.

Hoe afscheid te nemen van mensen die zo open en vrij hun leven met je wilde delen, hun ideeën en hun hoop en vrees voor de toekomst. Hoe afscheid te nemen van mensen die de afgelopen weken met je optrokken, door dik en dun. Dat zal zeker niet mee vallen. Ik ga er nog even het beste van maken, er uit halen wat er nog in zit. De tegenstellingen van Cairo nog eens uitbuiten met een bezoek aan Tahrir en een Christmas Carrol Singing avond in de Britse Club. En weer proberen of ik iets kan doen voor de slachtoffers van Mohammed Mahmoud Street. Een straat waar nu mensen langs de muur lopen, foto’s maken, gluren naar de overkant en zich laten vastleggen op de plek waar minstens veertig mensen het leven lieten. Sommigen in de oprechte verwachting dat hun inspanning zou leiden naar een beter Egypte. Hopelijk niet vergeefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s