Sit-in

Opvallend minder tenten vandaag op het plein, na twee weken actie voeren. Nu de verkiezingen zo duidelijk zijn verliezen sommigen de moed. Anderen gaan onverdroten door, en de discussies op het plein zijn alom tegenwoordig. Voor het kabinetsgebouw is een tweede sit-in, en daar stonden de kisten die vrijdag gebruikt werden. De meesten voorzien van een afbeelding van een van de slachtoffers. Er waren minder kisten dan slachtoffers, geen idee wat daaraan ten grondslag ligt, degen die ik het vroeg sprak goed Arabisch. De media zoeken nog een plaatje, een enkele reporter is vasthoudend om een verhaal compleet te krijgen. Dat valt niet mee, het zal inherent zijn aan een situatie als de huidige dat er veel verwarring, veel onduidelijkheid is en veel geruchten en wantrouwen rondgaan. Onder die slachtoffers op de kisten een vrouw, een arts, Een van de drie artsen die omkwamen in hun pogingen anderen te helpen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s