Kerst

Ik weet dat overmorgen Sinterklaas weer zijn verjaardag viert, omdat ik af en toe tweets over hem tegenkom. Kerst is voor ons iets wat komt na de herfst, in de kou en de regen, als het akelig donker wordt in de namiddagen. Het is niet iets dat hoort bij lekker warm najaarsweer, en zeker niet iets waar Cairo je aan doet denken. Toch doen ze hier aan kerst, voor zover ze geen Moslims zijn. In sommige winkels is dus volop Kerstsfeer te koop. Het doet bizar aan door de omgeving, het doet bizar aan door het feit dat er verderop nog een revolutie op volmaken wacht. Twee werelden, die van de strijd en die van de vrede. Gesymboliseerd door een gezellig dikke kerstman. Tijd dat ik thuiskom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s