Kerst

Ik weet dat overmorgen Sinterklaas weer zijn verjaardag viert, omdat ik af en toe tweets over hem tegenkom. Kerst is voor ons iets wat komt na de herfst, in de kou en de regen, als het akelig donker wordt in de namiddagen. Het is niet iets dat hoort bij lekker warm najaarsweer, en zeker niet iets waar Cairo je aan doet denken. Toch doen ze hier aan kerst, voor zover ze geen Moslims zijn. In sommige winkels is dus volop Kerstsfeer te koop. Het doet bizar aan door de omgeving, het doet bizar aan door het feit dat er verderop nog een revolutie op volmaken wacht. Twee werelden, die van de strijd en die van de vrede. Gesymboliseerd door een gezellig dikke kerstman. Tijd dat ik thuiskom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s