Voor haar

Het zal wel even duren voor Egypte een goed werkende democratie heeft. Het zal wel even duren voor dit een land is waar je een waardig bestaan kunt opbouwen, als je een beetje je best doet. Het zal wel even duren voordat onderwijs en gezondheidszorg goed geregeld zijn, voor de armoede is bestreden en de werkloosheid. Het zal wel even duren voor iedereen behoorlijk is gehuisvest en men niet meer bang hoeft te zijn voor folteringen in politiecellen. Het zal wel even duren, maar veel actievoerders hier blijven optimistisch. Het moet kunnen, met zoveel jongeren die de goede kant op willen, met zoveel geld dat binnenkomt om beter te gebruiken dan in het verleden. Zo niet voor de vijftigjarige optimist waar ik vandaag mee sprak, wiens hele gezin actievoert, dan toch voor dit meisje, op de schouders van haar vader.

Ze nemen hun kinderen mee naar de demonstraties. niet zonder risico, maar vaak een bewuste keuze. Zodat ze kunnen zien hoe de toekomst begon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s