Toekijken

Daar ligt hij dan voor iedereen om over hem heen te lopen. De militair die op film werd vastgelegd terwijl hij schoot op demonstranten. Gericht schoot, op de ogen. Men feliciteerde hem er mee. Nu is hij opgepakt, als dader. Omdat hij niet de enige was, en er veel slachtoffers in de ogen zijn geraakt, lijkt opzet in het spel. De gevechten afgelopen week braken pas goed los toen het leger had geschoten op demonstranten die in de vorige revolutie gewond waren geraakt, zaterdag 19 november, terwijl ze een vreedzame actie hielden. Een van hen verloor in de januari revolutie een oog, en deze keer het andere oog. Zijn werk, tandarts, kan hij niet meer doen. Hij vertelde liever zijn zicht kwijt te zijn dan zijn hoofd niet op te kunnen houden. Overigens heeft hij meer verwondingen, bloeduitstortingen in hersenen en longen oa.

De foto van een van de daders lag vandaag dus op het plein. Dat lucht op misschien, zoals blijkt uit de uitdrukking van de man die hem en zijn collega’s hier voor honden uitmaakt. Maar de slachtoffers zijn er niet mee geholpen. Die hebben operaties nodig, en hulpmiddelen om nog een beetje een bestaan te kunnen hebben hierna.

Genoeg langs de kant staan toekijken hoe het gaat, dat democratie bouwen? Tijd voor actie dan? Wie weet waar we een dubbel geraakt slachtoffer kunnen helpen? Wie heeft ideeën, wie wil helpen? Meldt u zich bij mij : lindarosesmit@me.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s