Toekijken

Daar ligt hij dan voor iedereen om over hem heen te lopen. De militair die op film werd vastgelegd terwijl hij schoot op demonstranten. Gericht schoot, op de ogen. Men feliciteerde hem er mee. Nu is hij opgepakt, als dader. Omdat hij niet de enige was, en er veel slachtoffers in de ogen zijn geraakt, lijkt opzet in het spel. De gevechten afgelopen week braken pas goed los toen het leger had geschoten op demonstranten die in de vorige revolutie gewond waren geraakt, zaterdag 19 november, terwijl ze een vreedzame actie hielden. Een van hen verloor in de januari revolutie een oog, en deze keer het andere oog. Zijn werk, tandarts, kan hij niet meer doen. Hij vertelde liever zijn zicht kwijt te zijn dan zijn hoofd niet op te kunnen houden. Overigens heeft hij meer verwondingen, bloeduitstortingen in hersenen en longen oa.

De foto van een van de daders lag vandaag dus op het plein. Dat lucht op misschien, zoals blijkt uit de uitdrukking van de man die hem en zijn collega’s hier voor honden uitmaakt. Maar de slachtoffers zijn er niet mee geholpen. Die hebben operaties nodig, en hulpmiddelen om nog een beetje een bestaan te kunnen hebben hierna.

Genoeg langs de kant staan toekijken hoe het gaat, dat democratie bouwen? Tijd voor actie dan? Wie weet waar we een dubbel geraakt slachtoffer kunnen helpen? Wie heeft ideeën, wie wil helpen? Meldt u zich bij mij : lindarosesmit@me.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s