Opruimen

 

 

Morgen worden de uitslagen van de verkiezingen eerste ronde bekend, maar al gisteren deden percentages de ronde. Moslim Broederschap winnaar met ruim dertig procent, het Egyptisch Blok tweede gevolgd door de Salafisten. Niet zo verbazend, de MB hebben de meeste ervaring met verkiezingen en zijn zeer georganiseerd. Dat is een kwaliteit die je niet genoeg kunt waarderen, want organiseren is niet iedereen gegeven hier.

Op het vrij lege Tahrir plein vandaag wat cameraploegen die zochten naar nieuws. Nog maar een plaatje van een lege traangasgranaat, bijna een week nadat de laatste is afgeschoten, dan ben je aardig wanhopig. Er zijn wel verhalen te maken, maar buitenlanders moeten dan diep graven, dus de plaatselijke pers houdt zich daarmee bezig. Voor vrijdag is er weer een grote demo aangezegd, dan zijn de uitslagen binnen.

Ondertussen gaan overal de banieren weer neer, dat valt niet tegen. ruimt ook erg op want het was een overkill. De papieren posters zullen nog wel een tijdje hangen, daar moeten heel wat buien overheen. Sommige muren zitten helemaal vol met posters van een kandidaat. Rond het plein gaat het gewone leven door. Gisteravond zat wel het verkeer overal vast vanwege gevechten tussen theeverkopers en revolutionairen, waardoor een uitvalsweg uit het centrum niet gebruikt werd. Zo ben je gauw een uur onderweg voor een ritje van twintig minuten.

Zeer benieuwd hoe deze revolutie zich gaat ontwikkelen, de regering houdt al dagen haar mond.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s