Dag 2

Geen rijen meer op de stoep vanmorgen maar wel een gezellige drukte rond de ingang van het stembureau. De opkomst is nog niet bekend. Maar hoe moet je die opkomst waarderen als er een half maandsalaris boete staat op niet stemmen? En hoe moet je het stemgedrag waarderen van mensen die niet kunnen lezen en schrijven, en dus maar stemmen op een bekend symbool? De lijsten zijn schier eindeloos, met soms 250 namen om uit te kiezen. In de Engelstalige krant hier veel interviews met kiezers die wachten op hun beurt. De meesten vinden het een grootse dag, ook al verwachten ze van de uitkomst, de volksvertegenwoordiging, nog niet zo veel groots. Alleen al dat ze mogen stemmen in eerlijke verkiezingen vinden ze geweldig. Dat ze dan niet weten op wie is een bijkomstigheid. Democratie gaat met horten en stoten, en met heel kleine stapjes.

In Café Riche vanavond ontbraken de hordes journalisten, slechts een handjevol was aanwezig. Met een beetje geluk waren ze op tijd naast het Egyptisch museum om nog wat te kunnen maken van het incident vanavond met de theeverkopers die van het plein werden gegooid en weer terug wilden. Dat ontaardde in stenen gooien en ingrijpen van de politie/het leger. Schoten, stenen en gewonden. En tot een gigantische verkeersdrukte op de snelweg, omdat niemand meer langs die straat wilde. Dus in plaats van een half uur een uur bezig om thuis te komen, met een dubbele prijs. Wel 3 euro voor een uur met de taxi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s