Verkiezingen

Vriend Y liet mij zijn kieskaart zien, oplettend lezertje. Of in ieder geval iets dat hier dienst doet als zodanig. Zijn naam, ID nummer, het kiesdistrict en stembureau waar hij onder valt. En dan voor zijn district een lijst met 130 namen om uit te kiezen. Alles per email naar hem verstuurd. Ik vroeg hem hoe het ging als je geen internet had. Dan moet je zorgen dat je toch toegang krijgt ergens, was het antwoord. Als ik het goed heb onthouden kon dat op het politiebureau. Daar zullen veel mensen niet voor kiezen. Dus gaan sommige partijen de straat op om huis aan huis voor de mensen zo’n lijst uit te draaien.

Of het zin heeft al dat werk moet nog blijken. Met de huidige demo’s houdt men dapper vol dat er gestemd gaat worden, maar zeker weet je zoiets hier nooit natuurlijk. Een deel van de mensen wil doorgang, een deel vindt het een schijnvertoning. Hoe te handelen als het door gaat, wel of niet stemmen, is ook zo’n discussiepunt. Alsof het allemaal al niet lastig genoeg is. Na een paar rustige dagen vanochtend weer dodelijk geweld bij een vreedzame sit-in, waar er nu dus twee van waren, een op Tahrir en een bij het kabinet.

Veel geruchten ook over het traangas dat wordt gebruikt. de gevolgen zijn al vaak dodelijk geweest dus de discussie gaat over het feit of het gewoon traangas is, of dat er meer bij zit. In ieder geval zijn de granaten waarvan ik de hulzen onder de neus geduwd kreeg afkomstig uit de VS en China. Volgens hun datum zijn ze verlopen, maar ze doen dus nog uitstekend dienst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s