Wereld

Je komt nog eens iemand tegen onderweg, als je heen en weer reist. Bij de transferbalie in Addis Abeba lag een man op de grond te rillen en te slapen. Dat leidde tot wat commentaar en voor je het weet heb je er vrienden bij. Een jonge Indiase militair, deel uitmakend van de vredestroepen in Zuid-Soedan, had al een halve harem verzameld aan verontruste jonge vrouwen. Vorige keer was het een ontredderde landgenoot op de vlucht die hij onder de arm nam. Een soort schaapsherdersinstinct, hij verzamelde. Vriendelijk, beleefd en welbespraakt. Met mij voorheen vier onbekenden een paar gezellige uren doorgebracht onder het genot van thee en chocolaatjes, facebook adressen uitgewisseld en als enige achtergebleven. In het gezelschap een Italiaanse, een Amerikaanse, een Zuid Soedanees, onze Indiase gastheer en ikzelf. Daarna werden de stoelen ingenomen door Israëliërs, op terugreis vanuit Zuid-Afrika. Ook daarmee goede gesprekken en het uitwisselen van allerlei ervaringen, ook over onze gadgets. Ook die weer een goede reis gewenst. Nu zit ik in het vliegtuig naast een Egyptische hoogleraar Economie, die jaarlijks in Tanzania een cursus geeft. Ook met hem weer aangename gesprekken. Je gaat wel alleen onderweg, maar je bent zelden eenzaam op deze wereld. Veel nieuwe mensen ontmoet de afgelopen dagen en we hebben elkaar vrijwel steeds tot ziens gewenst, Deze wereld is klein en hij krimpt bij de dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s