Recyclen

Tegenover het raam waar uit keek in Juba stopte een pickup truck en de chauffeur begon de inhoud van de laadbak te legen. ik dacht dat er gedumpt werd, ondanks de bordjes Keep Juba Clean, maar er stond een grote bak. Daarin verdween het karton, het plastic en het piepschuim. Niet voor lang. Toen ‘s middags de schooljongens langskwamen werd het piepschuim er weer uit gevist. Met mijn buurman overlegd wat ze daarmee gingen doen. Volgens hem zou het speelgoed kunnen worden, wat mij op het idee bracht dat ze een vlotje gingen bouwen. En jawel, er werd wat gepast, een bankje gevonden en er werd al vast droog geroeid naast de bak. Vrolijk gingen ze er vandoor, de Nijl tegemoet misschien.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s