Uganda

In ons gezelschap sinds gistermiddag een delegatie uit Uganda. Een uurtje vliegen hier vandaan, en al vijftien jaar bouwen ze daar hun land en democratie weer op. De District Commissaris deelde deze morgen zijn ervaringen met decentralisatie als middel om vrede en stabiliteit te verkrijgen met ons. Een verhaal waar niets op aan te merken viel, en dat veel vragen kreeg vanuit de deelnemers hier. Een levendige discussie als gevolg.

Ondertussen gaan achter het gebouwtje waar wij hier zitten de mensen en auto’s voorbij, en af en toe een groepje koeien met prachtig lange horens. Onverharde wegen, vrouwen in kleurige gewaden of in moderne pakken. Schoolkinderen, zakenmensen, soldaten. Legertrucks en auto’s van allerlei NGO’s.

Zuid Soedan is vier maanden oud en iedereen wil mee doen. Is het niet bij het opbouwen van de democratie, dan wel bij het bouwen en exploiteren van de grondstoffen. Er zitten ook hier veel Chinezen in het hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s