Uganda

In ons gezelschap sinds gistermiddag een delegatie uit Uganda. Een uurtje vliegen hier vandaan, en al vijftien jaar bouwen ze daar hun land en democratie weer op. De District Commissaris deelde deze morgen zijn ervaringen met decentralisatie als middel om vrede en stabiliteit te verkrijgen met ons. Een verhaal waar niets op aan te merken viel, en dat veel vragen kreeg vanuit de deelnemers hier. Een levendige discussie als gevolg.

Ondertussen gaan achter het gebouwtje waar wij hier zitten de mensen en auto’s voorbij, en af en toe een groepje koeien met prachtig lange horens. Onverharde wegen, vrouwen in kleurige gewaden of in moderne pakken. Schoolkinderen, zakenmensen, soldaten. Legertrucks en auto’s van allerlei NGO’s.

Zuid Soedan is vier maanden oud en iedereen wil mee doen. Is het niet bij het opbouwen van de democratie, dan wel bij het bouwen en exploiteren van de grondstoffen. Er zitten ook hier veel Chinezen in het hotel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s