Demo

Ze zitten er al een tijdje, de demonstranten, en het groeit. Ik vermoed dat het ministerie hier dat van BZ is, of iets dergelijks, want het is een populaire plek om je ongenoegen te uiten. Aan beide kanten van de poort zitten ze, de ene groep achter de grote Syrische vlag, de oorzaak laat zich raden. Aan de andere kant net zo’n grote vlag, maar dan die van Egypte. Mogelijk nog steeds de telecomwerkers, die zouden actief blijven beloofden ze.

In Damietta willen ze een vervuilende fabriek gesloten hebben, daar zijn recent doden of in ieder geval een dode gevallen bij de onlusten die dat met zich mee bracht. Maar op deze plek ging het vreedzaam toe, toen ik langs kwam zat men net aan het brood. Niet zo gek want dat komt hier ‘s middags zo heet uit de oven rollen. Voor een pond (15 cent) krijg je er vier mee. Ik kon de verleiding niet weerstaan toen ik langs een bakkerij liep en nam er vier mee, met boter zou het helemaal lekker zijn geweest. De andere drie vonden gretig aftrek bij de boontjesverkoper.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s