Addis Abeba

Ik weet niet hoe het u vergaat, oplettend lezertje, maar ik slaap op reis niet of nauwelijks. Klaarwakker en moe kijk ik alle vreselijke comedies of probeer op een te klein scherm een film te genieten. Deze vlucht zat er een jonge geestelijke naast mij. Aan zijn uiterlijk te zien zou ik denken, een Kopt, al weet ik niet of ze die hebben in Ethiopië, want daarheen keerde hij terug. Zijn collega’s, ouder en met een duurder hoofddeksel, reisden eerste klas, geheel indachtig de woorden van hun spiritueel voorbeeld. De jongeman naast mij deed zijn hoge hoedje af toen we opgestegen waren en ruilde het in voor een slap maar mooi geborduurd mutsje. Daarna sliep hij de slaap der rechtvaardigen. Nu kan ik hier vier uur genieten van het vliegveld. Naast mij zit een juffrouw in nationale kledij op een platform met allerlei attributen om haar heen, waaronder theekopjes. Ik vermoed dat ze daarin geen thee schenkt.

De landing was prachtig, een mooi landschap met lage heuvels in camouflagekleuren, groen, bruin en geel, hebben ze hier. Op de terminal tv dezelfde beelden als thuis, BBC World. Ik hoop dat ze hier Euro’s accepteren, anders zit ik hier vier uur op een droogje. De Ethiopische valuta zat niet in mijn reisplannen. Die van Zuid Soedan ook niet trouwens..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s