Lief

Ik meldde hier al vaak dat ik veel vriendelijke mensen hier tegenkom, oplettend lezertje, van groot naar klein. Afgelopen dagen kwam ik voorbij een groepje spelende kinderen. Hun aandacht ging uit naar een dode kat, waar ze gillend van wegrenden toen ze er achter kwamen dat hij echt dood was. De buurman die bezig was zijn boom te snoeien gevraagd het beest op te ruimen, hij zou er voor zorgen. De kinderen wilden allemaal een handje toen ik voorbij liep, en ik kreeg van iedereen een hallo. Dat is voor hun een buitenlandse uitdrukking, dus zeer populair. Ik viste een pakje kauwgom uit mijn tas en gaf het aan het jongetje om uit te delen. Even later kwam het meisje mij achterop en bood een snoepje aan. Voor wat hoort wat, moet ze gedacht hebben. Ik heb het vriendelijk aangenomen om het buiten zicht te dumpen. Die dode kat zat nog op mijn netvlies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s