Lief

Ik meldde hier al vaak dat ik veel vriendelijke mensen hier tegenkom, oplettend lezertje, van groot naar klein. Afgelopen dagen kwam ik voorbij een groepje spelende kinderen. Hun aandacht ging uit naar een dode kat, waar ze gillend van wegrenden toen ze er achter kwamen dat hij echt dood was. De buurman die bezig was zijn boom te snoeien gevraagd het beest op te ruimen, hij zou er voor zorgen. De kinderen wilden allemaal een handje toen ik voorbij liep, en ik kreeg van iedereen een hallo. Dat is voor hun een buitenlandse uitdrukking, dus zeer populair. Ik viste een pakje kauwgom uit mijn tas en gaf het aan het jongetje om uit te delen. Even later kwam het meisje mij achterop en bood een snoepje aan. Voor wat hoort wat, moet ze gedacht hebben. Ik heb het vriendelijk aangenomen om het buiten zicht te dumpen. Die dode kat zat nog op mijn netvlies.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s