Fenek

Je verwacht van alles tijdens een tochtje door de woestijn, maar niet dat je echt wilde beesten zult zien. Ik niet tenminste, oplettend lezertje. Ja, er zijn leeuwen in wildparken in Afrika maar die zitten er net niet als ik langs kom. Ja, er zwemmen walvissen voor de Afrikaanse kust, maar die zitten net onder water. Inderdaad, er bestaan apen in Afrika, maar die wonen verderop. Dus van de woestijn verwachtte ik vooral veel zand. Dat de vos zich liet zien, bij herhaling, tijdens onze eerste maaltijd in de wildernis was dan ook de slagroom en de kers op de al forse taart deze reis. Tijdens het verlaten van het kamp lieten we niets achter, alleen van het kampvuur restte nog wat as. Slechts de halve tomaat werd achter gelaten voor de dieren zoals de vos en de vogels. Over die vos later meer.

Met dank aan Juri Vaslov voor de foto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s