Coptic Cairo

Er staat nog een en ander op mijn lijstje, oplettend lezertje, en de tijd gaat dringen. Nog een maand en ik moet hier weer vandaan. Waarom weet ik niet precies, maar goed, het is niet anders. Dus vandaag, zondag (dat vergeet ik steeds hier) naar het Koptisch museum. Opvallend veel toeristen en in het museum allerlei prachtigs uit vooral de zesde en zevende eeuw, toen de Kopten hier nog volop in de meerderheid waren. Zeer de moeite waard. Daarna even naar de Soek Fustan, met allerlei eerlijke waren die je zou kunnen aanschaffen als je net even meer wilt besteden dan weinig. Mijn ogen uitgekeken maar niets gekocht, wat niet altijd mee valt. Daarna nog even op de stoep ergens een heerlijk lunch met falafel en tahina genuttigd. Ik kreeg bijna de helft korting, omdat ik Egyptisch sprak volgens de eigenaar. Kan ook zijn dat hij begreep dat hij voor lokale begrippen aan de dure kant was en ik te veel Egyptisch sprak om dat niet door te hebben. De toeristen in groepen of met een individuele gids. Joost mag weten waarom, je kunt hier echt niet verdwalen en de reisgidsen geven uitstekende informatie. Maar goed, dan hoef je tenminste nooit de weg te vragen zoals die Deense jongeman die dat al tevergeefs een aantal malen geprobeerd had en tot de conclusie kwam dat niemand Engels sprak. Gelukkig maar dat ik wist dat hij tweehonderd meter verderop moest zijn. Opgelucht ging hij verder. Handig, zo’n plattegrond bij aankomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s