Ontmoetingen

Ik weet het, oplettend lezertje, ik had al gedag gezegd voor de komende week. maar soms borrelt er van alles op of gebeurt er weer iets, dat er ook uit moet, het blog op. Zo had ik vandaag behalve verschillende afscheidsmomenten ook weer leuke ontmoetingen. U weet nog de man die mij vorige week aansprak op de roltrap met de vraag waar ik vandaan kwam en of ik niet toch een Amerikaan was? Vanmorgen stond hij weer achter me, met dezelfde vraag. We vonden het allebei grappig en zeiden vrolijk gedag. Vanavond, toen ik uitstapte op mijn thuisstation, liep hij weer achter me, dus dat was echt een bijzondere ontmoeting. Hij werkt bij een bank. Ik zal hem niet meer tegenkomen nu, want ik hoef niet meer in de spits. Maar toch leuk, om drie keer iemand te ontmoeten in deze mensenmassa’s. En dan was er nog Mariam, een achttienjarige studente. Ze deed oud en nieuw Grieks, Latijn en geschiedenis. Ze wilde reizen, de hele wereld over. Voorlopig zat dat er niet in, haar moeder vond het niet goed. Zelfs met je broer mag je niet op reis, alleen als je getrouwd was. Het beviel haar helemaal niet. “we have no freedom to do what we want.” Een klacht van vele tieners, maar hier dichter bij de waarheid van alledag. Ze snapte ook absoluut niet waarom ik in Egypte wilde wonen terwijl ik toch uit zo’n leuk land kwam. En dan nog wel alleen, zonder man of zoon, dat was toch echt te zwaar volgens haar. Wat veel goed maakte was mijn wijk Heliopolis. Zeggen dat je daar woonde was zoveel zeggen als dat je rijk was. ik heb haar verteld dat ik mijn appartement duur vond, ook voor mij, maar inderdaad, our money was more heavy, zoals ze zei. Dat ik Arabisch studeerde vond ze ook al vreemd, dat was toch zo’n lastige taal, zeker vergeleken met de plaatselijke Egytpisch.

Ik vermoed dat Mariam het er niet bij laat zitten. Die gaat de wereld nog wel ontmoeten denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s