Feest

Als het een beetje meezit is ook de tweede test, die voor Fusha, met redelijk gevolg afgelegd. Volgens mij zijn er hele stukken waar ik steeds dezelfde fout heb gemaakt, maar dat schijnt de hele klas gedaan te hebben. Blijft natuurlijk ook een lastige taal. Maart toen ik vanmiddag een afspraak had en mijn Engels vertaald werd naar het Egyptisch, kon ik toch aardig volgen wat er aan de orde was en dat is winst. Bovendien vinden de leraressen (die overigens van de leeftijd van de leerlingen zijn, ruim onder de dertig) dat mijn uitspraak goed te verstaan is. Zal voor hen niet altijd meevallen al die accenten uit een Frans, Engels of Duits taalgebied het hoofd te bieden. Vanavond vierden wij het einde van deze klas, velen gaan door, maar anderen vertrekken ook weer uit Egypte. We aten met een dertig man op een drijvend restaurant aan de Nijl. Hier is het elke avond zaterdagavond, een groot feest. Omdat we nogal wat verteerden met zijn allen, kregen we na afloop een kort tochtje met de boot. Prachttig, al dat licht en geluid van de wal op het water. Zoals iedere grote stad, ‘s avonds is alles mooi en romantisch. Veel van de jongelui die ik nu zag zal ik nooit meer ontmoeten. Sommigen hoop ik op Facebook tegen te komen. Maar in ieder geval ben ik blij een maand met hen te hebben mogen optrekken. Zoveel enthousiasme, zoveel openheid, zoveel energie, daar kan een mens niet genoeg van krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s