#25jan

Tijdens de revolutie in januari stroomde Cairo vol met journalisten. Sommigen waren al aanwezig, sommigen waren snel ter plekke en sommigen deden er wat langer over om hier te komen. Uiteindelijk bleek het voor heel wat van hen vrij moeilijk zich vrij op straat te bewegen en een flink aantal werd gevangen gezet. Veel zaten er in het Hilton hotel, op een steenworp afstand van Tahrir en met een goed uitzicht rondom. Ze konden er nauwelijks uit, het was eigenlijk zoiets als huisarrest. Ambassades moesten er aan te pas komen om hen het land te kunnen laten verlaten. Het hotel staat er nog, ongeschonden, er komen weer toeristen en expats. Die weer een uitstekend zicht hebben en hadden op alle demo’s en bijvoorbeeld op de actie van Black Sunday 9 oktober.

Tijd voor echte verkiezingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s