#25jan

Tijdens de revolutie in januari stroomde Cairo vol met journalisten. Sommigen waren al aanwezig, sommigen waren snel ter plekke en sommigen deden er wat langer over om hier te komen. Uiteindelijk bleek het voor heel wat van hen vrij moeilijk zich vrij op straat te bewegen en een flink aantal werd gevangen gezet. Veel zaten er in het Hilton hotel, op een steenworp afstand van Tahrir en met een goed uitzicht rondom. Ze konden er nauwelijks uit, het was eigenlijk zoiets als huisarrest. Ambassades moesten er aan te pas komen om hen het land te kunnen laten verlaten. Het hotel staat er nog, ongeschonden, er komen weer toeristen en expats. Die weer een uitstekend zicht hebben en hadden op alle demo’s en bijvoorbeeld op de actie van Black Sunday 9 oktober.

Tijd voor echte verkiezingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s