Eid

Zoals bij ons de kerstboom verkopers al weken voor kerst hun waar aan de man brengen, en hun plekje op straat betrekken, zo hebben ze hier de schapen en geiten verkopers. Buiten de wijken zag ik ze al, maar nu komen ze ook de wijken in. Tegenover het station hing een groot spandoek. Morgen eens beter kijken, maar ik maak me sterk dat de tekst zoiets is als: voor een goed schaap en een prima ram, kunt u het best terecht bij Aimam. Daaronder geen enkel beest dat het offeren waardig was. Maar op de hoek van het park, waar normaal de gepofte aardappelverkoper staat, staan nu drie rammen. Prachtige lange, glanzende haren, mooi gekrulde horens en drie verschillende kleuren. Met een mooie strik staan ze tegen het hek gebonden. Hier kunnen ze dus besteld worden, de plaatsvervangers van Isaak. Nog twee weken en dan is het zo ver.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s