Weer naar school

Althans, dat dacht ik oplettend lezertje, dat het vandaag mijn eerste cursusdag zou zijn. We werden echter alleen getest en ingedeeld, en kregen een uitleg van tien minuten over wat en hoe in Cairo. Voor zowel het standaard Arabisch als het Egyptisch zat ik tussen niveau een en twee of tegen twee aan. Besloten gewoon voor goud te gaan en in niveau twee in te stappen. Gewoon even doorpakken dan lukt het wel. Daarna een paar uur op het snelle en gratis internet van het instituut gezeten. In Mohandiseen geluncht in een lokaal restaurant. Deze wijk is oorspronkelijk gebouwd voor ingenieurs (muhandis is ingenieur). Hier komen weinig tot geen buitenlanders en al helemaal geen toeristen. Dat heeft als voordeel dat de menukaart in het Arabisch is. Iets besteld waarin ik meende te herkennen dat er kip, tomaat en brood in zat. Inderdaad, ik kreeg een broodje met heerlijk gebraden kip, vers voor mij gemaakt zo te proeven en aan de wachttijd te oordelen. Glaasje limonade er bij (de echte citroen dus) en nog een stukje gelopen. Uiteindelijk toch maar een taxi gepakt, maar die schoot niet echt op, want inmiddels was het spitsuur losgebarsten. Dan maar een paar stations vroeger met de metro. Dat is sneller maar weer zeer, zeer vol. Dat geeft soms hilarische taferelen bij uit- en instappen. Op een geven moment stond ik zelfs even met een baby op de arm. Vrouwen zijn dan toch ook wel leuke wezens, de blikken over en weer als er een onaangepast gedrag vertoont zijn goud waard en verder bezit een ieder haar ziel in lijdzaamheid. Dus vanaf nu zien mijn werkdagen van zondag tot en met donderdag er zo uit: Half zeven opstaan, half acht of nog iets eerder de deur uit. Stukje lopen, gratis sauna en massage gedurende de drie kwartier met de metro. Taxi zoeken en een ritje van tien minuten. Les, lunch, les. En dan, heb ik besloten, maak ik mijn huiswerk daar, zodat ik in een wat rustiger metro naar huis kan. Want hoewel we vandaag geen les hadden, was ik gevloerd toen ik thuis kwam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s