Uit

Met vriendin A vanavond uit. Naar The Dome, een verzameling restaurants en cafe’s hier waar heel jong Cairo, of althans uit de wijken in de buurt, uit eten en drinken gaat. A draagt een Hijaab, maar het stoorde haar totaal niet dat ze in de minderheid was. net als ik trouwens, volgens A was ik de enige buitenlandse. Grote kans dat ze gelijk heeft. Toeristen komen hier niet, veel te veel uit de buurt. Expats verkeren vaak in eigen kringen en de meerderheid woont in Maadi. Er zijn expat clubs of andere privé clubs waar ze lid van zijn. Ze geven elkaar door waar ze uitgaan, dan zijn ze onder elkaar. Maar hier in The Dome komen de autochtonen. Ontspannen sfeer, lekkere muziek en diverse smaken eten alleen niks Egyptisch, daar gaan ze natuurijk de deur niet voor uit hier. Wij gaan ook geen stamppot buiten de deur halen immers. Met A nog even gezocht naar foto’s van Hollandse bloemen, maar die had ik kennelijk al weggegooid. De sneeuwfoto’s van afgelopen winter maakten wel indruk. Nu weer even uit zien te vinden hoe je van hier een vakantie naar Holland kunt boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s