Ein Sokhna

Ik weet niet wat u vandaag gedaan heeft, oplettend lezertje, maar ik heb deze vrije vrijdag doorgebracht aan het strand. Inderdaad, Cairo heeft geen strand, maar mijn nieuwe kennis C. heeft een vriendin R. en die heeft een weekendhuisje (2 badkamers) in Ein Sokhna. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ligt iets zuidelijk van Suez, dus ik moet er vaak langs zijn gekomen. Er is weinig, maar er zijn tegenwoordig resorts met een heerlijk natuurlijk strand. Vanaf het strand zie je de ankerliggers voor het Suezkanaal liggen. Verleden en heden ontmoetten elkaar daar voor mij. Anderhalf uur rijden van Cairo, dus goed te doen voor een dagje, zeker als je gereden wordt.

Een dagje zonder verkeerslawaai, zonder smog, met wind, zon en zee. Gastvrijheid, jonge meiden aan tafel (en een paar oudjes natuurlijk). Heerlijk. Maar wat eigenlijk nog verbazingwekkender is: ik ben hier vandaag drie weken en ik heb al een sociaal leven. Wondertje. Bij terugkomst in Cairo nog een paar uur bij C. op het balkon (of eigenlijk op een van de vier balkons) zitten kletsen en nu bijna middernacht thuis. Geloof mij: de mensen zijn aardig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s