#25jan

Zijn gezicht kijkt ons aan vanaf vele muren hier. Alleen voorhoofd en ogen, maar herkenbaar als zijn foto op Facebook, die velen inspireerde tot deelname aan de revolutie. Jong, onbevangen, niet politiek actief, maar doodgeslagen door de politie na een bezoek aan een internetcafe. Zijn moeder zal moeite hebben gehad hem te herkennen, dacht ik toen ik die foto’s op het internet zag. Khaled Said, die nooit geweten heeft of zelfs had kunnen bedenken wat zijn dood betekende voor het land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s