#25jan

Zijn gezicht kijkt ons aan vanaf vele muren hier. Alleen voorhoofd en ogen, maar herkenbaar als zijn foto op Facebook, die velen inspireerde tot deelname aan de revolutie. Jong, onbevangen, niet politiek actief, maar doodgeslagen door de politie na een bezoek aan een internetcafe. Zijn moeder zal moeite hebben gehad hem te herkennen, dacht ik toen ik die foto’s op het internet zag. Khaled Said, die nooit geweten heeft of zelfs had kunnen bedenken wat zijn dood betekende voor het land.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s