#25jan

Als je op let zie nog overal resten van de revolutie, of herken je gebouwen die een rol speelden in de 18 dagen begin dit jaar dat de mensen het plein op gingen en er niet meer af kwamen voor hun wens was uitgekomen: een einde aan het regime. In hoeverre ze al hun zin hebben gekregen zal moeten blijken de komende tijd. Ik zal hier in ieder geval af en toe een fotootje plaatsen dat ons herinnert aan die tijd.

De eerste gaf mij kippenvel. in Tweets from Tahrir kwam hij voorbij, een tweet die ik toen ook gelezen heb. Hier mijn eigen foto. Na bekendmaking van het aftreden van Mubarak, bij het naar huis gaan van het plein, veranderden de Tahrir tweeps eigenhandig de naam van een metro station op de bordjes. Mubarak station werd El Shohadaa, de Martelaren. Als herinnering aan die honderden die de revolutie niet overleefden. Het werd de officiële naam, er kwamen keurige borden en nieuwe stickers. Maar in sommige rijtuigen zie je nog de oorspronkelijke verandering onder de nieuwe naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s