#25jan

Als je op let zie nog overal resten van de revolutie, of herken je gebouwen die een rol speelden in de 18 dagen begin dit jaar dat de mensen het plein op gingen en er niet meer af kwamen voor hun wens was uitgekomen: een einde aan het regime. In hoeverre ze al hun zin hebben gekregen zal moeten blijken de komende tijd. Ik zal hier in ieder geval af en toe een fotootje plaatsen dat ons herinnert aan die tijd.

De eerste gaf mij kippenvel. in Tweets from Tahrir kwam hij voorbij, een tweet die ik toen ook gelezen heb. Hier mijn eigen foto. Na bekendmaking van het aftreden van Mubarak, bij het naar huis gaan van het plein, veranderden de Tahrir tweeps eigenhandig de naam van een metro station op de bordjes. Mubarak station werd El Shohadaa, de Martelaren. Als herinnering aan die honderden die de revolutie niet overleefden. Het werd de officiële naam, er kwamen keurige borden en nieuwe stickers. Maar in sommige rijtuigen zie je nog de oorspronkelijke verandering onder de nieuwe naam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s