Closed

Ik had een briljant plan voor vandaag, oplettend lezertje. Met de metro naar Opera, dan een rustig wandelingetje naar het Museum voor Islamitisch keramiek, dan met de taxi naar het taleninstituut, om zeker te weten dat ik dat kan vinden als het zover is, en wat navraag te doen. Vervolgens op jacht naar een roeiclub langs de Nijl. Zoals met vele briljante plannen liep het in de uitwerking anders. Tot en met het wandelingetje ging alles goed, ik vond het museum in een lommerrijke buurt op Gezirah. Dicht. Wanneer het weer open ging? Dat kon nog wel even duren. De galerie die er bij was? Die gaat overmorgen open met een expositie met vier buitenlanders. Dan maar de taxi naar het instituut. Inderdaad, we hebben nogal wat rondgereden voor we het juiste nummer vonden, maar nu weet ik het voor alle volgende keren. Daar verwees een aardige mevrouw mij naar een club in een straat die ik gemist heb, of die er niet was. Die straat wel, die liep terug naar de Nijl, waar de roeiclub zat. Aan het andere eind natuurlijk, een kilometer of vier verderop. Maar gelukkig de roeiclub gevonden, na drie andere clubs die ook roeien, maar alleen Grieken, militairen of Universiteitspersoneel nemen. Ik helemaal blij. De meneer bij de deur sprak goed Egyptisch. Gelukkig was er een mevrouw die op haar kinderen wachtte en kon vertalen voor me. Ik moest morgenochtend terugkomen om 7 uur, met pasfoto en allerlei info, en dan kon het geregeld worden, Ik zag nog net een herenvier vertrekken van het vlot. Tegen die tijd was ik al bijna gevloerd, maar nog even bij het hotel in de buurt langs voor de veelgeprezen gids Egypt Today, met allerlei info voor buitenlanders. Maar die hadden za daar niet meer, het boekwinkeltje was gesloten. Uiteindelijk belandde ik gevloerd in een Hardies, met een groot glas fris en een groot cookie om bij te komen. Morgen gelukkig een afspraak waar ik heengereden wordt. De roeiclub moet dan maar overmorgen geregeld worden. Op de terugweg zag ik nog een aantal musea op Gezirah, allemaal dicht, met grote ketens rond de poorten. Of ze dat ook voor vieren zijn is de vraag. Volgende wek maar eens proberen, als ik bijgekomen ben van deze trip.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s