Groen

Cairo is vol, overvol en per dag komen er ruim duizend inwoners bij. De mensen wonen in appartementen, ver van de begane grond, vaak zonder balkon en met weinig ruimte. Toch zijn er hier en daar parkjes, ook bij mij in de buurt. Een groot park, Merryland en een kleiner park waar ik langs loop op weg naar de metro. Het straatje erlangs is al interessant, afhankelijk van de tijd van de dag kun je daar je schoenen laten poetsen, iets te eten of te drinken kopen, plezier maken bij het mini-schiettentje of in de schuitjes. In het park zelf kom je als je de beheerder passeert, die roze biljetjes uitgeeft aan de bezoekers. Op deze vrije vrijdag is het gezellig. Hele families zitten in de schaduw van de bomen op het gras, en hebben alles bij zich om er een gezellige picknick van te maken. Ze zitten er rond de middag en als ik uren later terugkom en het parkje binnenga zitten ze er nog, met vele anderen. Jonge stelletjes, kleine kinderen die zich vermaken met de jonge katten, het mini-kermisje met mini-reuzenrad, draaimolen, zweefmolen en botsautootjes. Een oase van rust en groen om even bij te komen en bij te tanken in deze hectische stad. En dan hebben ze er ook nog een echt antieke zuil staan, van een jaar of 5000 oud. Dat hebben onze parken dan weer niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s