Beit Hosni

Na een dagje soppen in de keuken, waar de tegeltjes nu wel degelijk allemaal zeeblauw blijken te zijn, ook de bruine, tijd om de buurt weer eens te gaan verkennen, dit keer met geladen camera. De meeste gebouwen zijn duidelijk al een eeuw oud, maar een complex sprong er echt uit: fris in de verf, ruim, en met indrukwekkende poorten en muren. Ik wilde een van de koepels vastleggen met een leuk stukje boom er voor, maar getoeter deed mij opschrikken, er volgde een duidelijk nee gebaar. Een jongetje onderstreepte dat nog eens: absoluut niet fotograferen. Met wat vertaling en hulp van een bankemployé (altijd een bank binnen 20 meter hier) bleek: Beit Hosni, het huis van Hosni Mubarak. Q”Uruhub als ik het goed verstond. Het complex is zo groot dat Noordeinde en Den Bosch er vast samen in kunnen. In de buurt de al even prestigieuze sportclub Heliopolis. Maar hoe groot het ook is, de bewoner is niet thuis. Dei verblijft momenteel elders.

Vandaag in Alexandrië de voortgang van het proces rond de dood van Khaled Said, wiens gewelddadige dood de lont in het kruitvat is geweest. Zijn gezicht kijkt ons aan vanaf vele muren hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s