Beit Hosni

Na een dagje soppen in de keuken, waar de tegeltjes nu wel degelijk allemaal zeeblauw blijken te zijn, ook de bruine, tijd om de buurt weer eens te gaan verkennen, dit keer met geladen camera. De meeste gebouwen zijn duidelijk al een eeuw oud, maar een complex sprong er echt uit: fris in de verf, ruim, en met indrukwekkende poorten en muren. Ik wilde een van de koepels vastleggen met een leuk stukje boom er voor, maar getoeter deed mij opschrikken, er volgde een duidelijk nee gebaar. Een jongetje onderstreepte dat nog eens: absoluut niet fotograferen. Met wat vertaling en hulp van een bankemployé (altijd een bank binnen 20 meter hier) bleek: Beit Hosni, het huis van Hosni Mubarak. Q”Uruhub als ik het goed verstond. Het complex is zo groot dat Noordeinde en Den Bosch er vast samen in kunnen. In de buurt de al even prestigieuze sportclub Heliopolis. Maar hoe groot het ook is, de bewoner is niet thuis. Dei verblijft momenteel elders.

Vandaag in Alexandrië de voortgang van het proces rond de dood van Khaled Said, wiens gewelddadige dood de lont in het kruitvat is geweest. Zijn gezicht kijkt ons aan vanaf vele muren hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s