Universiteit

Uni Waar ze in Irak in naam een functionerende democratie hebben, met eerlijke verkiezingen, is nog lang niet alles zoals wij dat gewend zijn, oplettend lezertje. De ministersposten bijvoorbeeld, dat zijn baantjes die verdeeld orden naar partijlijnen, net als bij ons. Nu is het ongetwijfeld zo, dat daar ook in Nederland mensen tussen zitten die beloond worden voor bewezen diensten, maar dat moeten dan toch mensen zijn met kwaliteit. Hier is dat wat minder, en er zijn onwaarschijnlijk veel ministers met onwaarschijnlijk hoge, levenslange salarissen. Zo is de minister van onderwijs hier zelf niet verder gekomen dan een afgeronde middelbare school. Maar hij was lid van de juiste club, dus hij mocht het doen. Afgelopen week hadden mijn collega’s een hoogoplopend gesprek, ik kon horen dat ze ergens over van streek waren. Navraag leerde dat het ging om die minister van onderwijs. Hij had het in zijn hoofd gehaald om uit te vaardige dat universiteiten voortaan gescheiden onderwijs gingen geven. Jongens aan de ene kant van de zaal, meiden aan de nader kant, een middenrij vrij. Dat viel slecht. Allereerst bij de studenten, die niet van plan zijn dat na te leven. Zelfs mijn meest gelovige collega’s vonden het onzin. Universiteiten zijn al vele tientallen jaren gemengd, veel vrouwen  daar.

H stelde het het duidelijkst: die gek zet ons 60 jaar terug in de tijd,  wie maakt zo iemand ook minister. Tja, vriendjespolitiek, altijd slecht.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s