Steun

TCNOH Egypte krijgt een steeds grotere plaats in de kantoorgesprekken. Ze hebben hier een grote ervaring met dictators en volgen de speeches. M, nu TL maar voorheen een legal eagle, vroeg zich af of die dictatoren soms iets hebben afgesproken of een handboek hebben Hij ziet veel overeenkomsten tussen Tunesië en Egypte, tot aan de speeches aan toe door de heren voor tv, en de manier hoe ze omgaan met relletjes. Ook met de tijd van S ziet hij veel overeenkomsten, en hoe die gevangenissen leeg liet lopen op lastige momenten. Vanmiddag kwam M langs met een mailtje, ontvangen van een journaliste die hij had leren kennis tijdens een workshop toen ze dat nog buiten het land deden. In Egypte bijvoorbeeld. Hij vroeg de journaliste in Cairo, hoe het haar nu ging en riep op  toch niet de fouten van Irak te maken. In het Engels vertaald vroeg hij haar het systeem te veranderen en niet alleen het instituut, en niet elkaar te bevechten, omdat dat hun kracht zal verminderen. Keep your words one, eindigde hij. Het antwoord kwam snel. Dank voor jullie vriendelijke en eerlijke woorden. Maar we hebben meer nodig dan woorden, het is nodig dat jullie er bij je regeringen op aandringt dat ze het systeem van Mubarak niet meer steunen. Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.

Onze premier heeft nog weinig van zich laten horen, te weinig vind ik, als zijn partijgenoot. Een volkspartij voor vrijheid en democratie zou een volksbeweging die strijdt voor vrijheid en democratie voluit en van ganser harte moeten steunen. Zelfs als dat betekent dat de benzine prijzen stijgen.

 

2 gedachten over “Steun

  1. Lieve Linda Rose, je opmerking over wat onze premier zou kunnen doen, vind ik ondoordacht. Kan me voorstellen dat jij vanuit Irak zo reageert. Wacht even af tot je weet wie de macht overneemt. De Moslimbroedrschap? Dan zijn ze pas goed af in Egypte, maar niet heus. Voorbeeld: Homo’s hebben er nu al geen leven. En wat te denken van de vrouwen en meisjes op universiteiten, noem verder zelf maar op!En dat in een maatschappij waar vrouwen die iets hebben bereikt, nog steeds grote uitzonderingen zijn!
    Heleen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s