Beestjes (eigen foto's)

Gisteravond kwam er ineens een lapjeskat nieuwsgierig mijn kamer in lopen, oplettend lezertje. Het ritselt hier van de katten, maar binnen komen ze zelden of nooit. Niemand haalt ze ook aan, je weet dat je weer weggaat. Dus blijven ze schuw en op afstand. Honden hebben we ook, buiten de compound. Er leeft een grote groep bij de noordpoort die het graag ’s nachts op een blaffen zet. Enkele weken geleden waren er behalve onze snuffelhond ook puppies op de compound. Een heel nest van zeven gekleurde hondjes, die naast het kantoorgebouw verbleven en heen en weer door en over de muur gingen van en naar de groep waar ze uit voortgekomen zijn. Een paar weken lagen zagen we ze lopen, hoorden we ze keffen en gingen we af en toe kijken hoe het er mee stond. Leuk, die jonge beestjes natuurlijk. Een paar van ons kregen al het idee ze te verzorgen. Ik heb ze gevraagd wat ze dan over een paar maanden gingen doen, al ze vertrokken, dus dat idee werd verlaten. We vroegen ons af waar de beestjes van leefden, en we vermoedden dat de lunchresten die vaak vrolijk van het dak gekieperd worden door de wacht, een deel van het menu uitmaakten. Opgetogen vertelde A me dat er plotseling een grote hoop rijst en brood lag, en dat de beestjes dus kennelijk gevoerd werden door de bewakers. Ze was er blij om. Nu zien we de hondjes niet meer en we horen ze ook niet meer keffen. Zeker te groot voor het gat in de muur, werd er geopperd. Ik zelf vermoed dat het meer te maken heeft met het feit dat de meeste honden hier rabies hebben en niemand hier zit te wachten op het overslaan van die ziekte naar mens of snuffelhond. En met die grote hoop rijst die hier plotseling lag.

P1060005

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s