Terug

TCNOH

Nog een ochtendje op de COB, oplettend lezertje. Met het monster, de suv Chevy door de grote plassen die daar liggen na veel regen de aflopen dagen. In de PX een gorillabox gekocht. Je wilt wel zeker weten dat je je spullen allemaal thuiskrijgt, en spullen jongen aan als je ergens een tijdje bent, zelfs hier. Bij terugkomt was ik net op tijd voor de expat meeting in ons restaurant. De brieven waren binnen waarin ons werd gemeld dat we verwacht worden te vertrekken eind van de maand. Ik mocht kiezen uit twee dagen, dus ik heb gekozen voor de dag dat ik toch al weg zou gaan, met verlof. Dat komt dus weer goed uit. Na je drukke werk nier en weekje onder water, twee dagen aan het strand en vrolijk en bruin terug in Nederland.


Ondertussen zag ik vannacht en vandaag zeer verontrustende beelden over de Egyptische revolutie. Waar de anti Mubarak demonstranten een week lang wisten de sfeer goed te houden, ging het mis na HM’s speech vannacht. Hij had het over oproerkraaiers, en als beetje dictator zorg je er natuurlijk voor dat je gelijk krijgt. Dus binnen een half uur waren ze er, en vandaag waren ze er in hun honderden. De voorlopers van een grotere groep mensen van wie er ongetwijfeld zijn die oprecht geloven dat Mubarak het beste voor hun land is. Beter de dictator die je kent, dan zijn opvolger die je niet kent. Maar mocht iemand van de Egyptische regering denken dat dit hun positie versterkt, dan blijkt eens te meer dat zij op een parallelle planeet leven. Gelukkig heeft men in de VS nu ook begrepen dat een beetje oplossing geen oplossing is, en Obama maakte duidelijk dat HM meer moet doen dan niet meer verkiesbaar zijn. Hij moet weg, en snel. Helaas de laat, deze boodschap, vele honderden slachtoffers zijn er nu, die er niet zouden zijn geweest als wij in het vrije westen een beetje meer moed hadden getoond in deze situatie en wat minder eigenbelang. Overigens erg interessant om deze discussie hier te voeren met Amerikaanse staatsburgers. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s