Knopen

TCNOH Een dagje op de COB weer, oplettend lezertje. In de afgelopen weken mensen ontmoet die ik nu weer spreek. Met als doel een deel van het werk door ons gedaan vast te knopen aan andere initiatieven. Voor je hier je netwerk kent, vanachter de muur, duurt even, en sommigen zijn hier net. Zo heb ik vandaag gesproken met mensen van de State Governement, Mercicorps en Shell. Allemaal zijn ze bezig met projecten in de gemeenschap hier en we hebben veel raakvlakken. Gelukkig zijn de meesten er van overtuigd dat er meer coxf6rdinatie, minder fragmentatie moet komen, zeker nu. Zelf geloof ik dat ondersteuning zoals we die nu kennen steeds minder zal worden. Een hulp boerderij, zoals iemand het noemde. Je wilt iets en gaat het vragen aan een van de vele NGO’s in je land. Dan wordt het betaald en je hoeft het zelf niet te doen. Niet duurzaam, geen empowerment en in de huidige tijd financieel niet vol te houden voor overheden. Te grote afhankelijkheid werkt nooit in het voordeel van een land. Uiteraard kwam Egypte vandaag veelvuldig voorbij in onze gesprekken. Een voorbeeld van hoe het niet moet, ondanks de grote rol die dit land speelt en de relatieve welvaart die er is. Goed begonnen maar niet goed geëindigd. Wat mijn gesprekspartners deelden vandaag was betrokkenheid. Meer dan alleen een goedbetaalde baan, maar wezenlijk iets goeds willen bereiken. Waardevolle gesprekken. Ik heb nog een paar weken om de draden die gelegd zijn vandaag vast te knopen aan mijn collega’s. Want ik ga dan wel weg, maar Irak en de mensen hier blijven nog wel even. Ik hoop nog veel van ze te horen hierna.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s