Feestje?

Voetbal Vanmorgen was H, de secretaresse van E, niet op haar werk. Haar echtgenoot lag in het ziekenhuis, met een kogelwond in zijn schouder. Aanslag, gevecht? Welnee, feestje. Iraq speelt in de Gulf-cup. Van Iran verloren ze, maar Noord-Korea moest het onderspit delven, ze zijn door naar de volgende ronde. Reden tot vreugde, oplettend lezertje, ze zijn hier gek op voetbal. Maar iets vieren doen sommigen door kogels in de lucht te schieten. En volgens het principe "what goes up must come down", komen de kogels weer terug op aarde. Daarbij raken ze wel eens iemand. Iedereen kent hier voorbeelden van mensen die op die manier om het leven kwamen of gewond raakten. Er is zelfs een uitdrukking voor in het Arabisch. Niet een verdwaalde kogel zoals bij ons, maar een koude kogel.   De collega’s vinden het een achterlijk gebruik, en officieel schijnt het zelfs verboden te zijn. Maar in sommige gebieden gebeurt het nog uitbundig, en wij wonen in zo’n wijk. De man van H zal het wel halen, hopelijk blijft iedereen die ik ken binnen als ze tegen Australië spelen zaterdag. Geen idee wat er zou gebeuren mochten ze die wedstrijd winnen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s