Buiten (eigen foto's)

  P1130045 Ik ben er even een paar dagen tussen uit, oplettend lezertje. Naar de COB, ditmaal zonder vast omschreven doel en al helemaal niet op weg naar vakantiebestemmingen. Altijd even leuk weer een ritje te mogen maken en om me heen te kunnen kijken. De vlaggen van Ashura, wat rond de 25ste deze maand pas echt afgelopen is, wapperen nog vrolijk (of eigenlijk juist droevig) in de wind. De schapen, de koeien en de paardenkarretjes waren er allemaal weer. De kleine winkeltjes blijven fascinerend. Dit keer een voor mij nieuwe route, met daarlangs een aantal flink grote bedrijfspanden, allemaal te maken met olie & gas. Zelfs het Oil&gas College gepasseerd. Weer al die grappige kleine bromkarretjes kunnen zien, en de mannen die op straat van alles verkopen aan langskomende auto’s. De pantserwagens langs de weg, waar het verder behoorlijk rustig was. En weer het besef: hier moet nog veel gebeuren. Wie een goede bestemming weet voor gebruikte plastic flesjes kan hier een fortuin verdienen, als hij durft. Wie een slim idee heeft voor het hergebruiken van beton kan hier eveneens goede zaken doen. De T-walls of blast walls staan overal. Als hier ooit de vrede uitbreekt valt er heel wat op te ruimen. Te hopen is dat men dan de wegen gaat verbeteren, daar kunnen die walls dan in stukjes onder. Het is zo zeer een symbool geworden van dit land na 2003, dat de PX ze in miniatuur verkoopt. Dan kun je ook nog uitkiezen van welke stad je er een wil, en of je er een munt in wil hebben. Misschien moet ik er maar een kopen, ze beheersen hier het straatbeeld meer dan de Hollandse molen of Manneke Pis in Brussel. Hier op de base een aantal mensen gesproken, vanavond een maaltijd iv het Turkse restaurant, muziek ergens van een Army Band, dus wie weet komt het nog tot dansen. Ik heb mijn gymschoenen aan, dus dat moet lukken.

P1130027

 

 

 

 

 

 

 

 

P1130047

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s