Gay?

  Gay Collega S is op zoek naar een tweede vrouw. Dat bracht een heel gesprek op gang over zeden en gewoonten Nu we het daar toch over hadden Miss Linda: was het waar, dat je in het Westen wel mannen met mannen had en vrouwen met vrouwen. Hoe ging dat dan? Ja, dat is waar jongens, dat doen wij in het Westen en zeker in Nederland. Je mag omgaan met wie je wilt en ook trouwen met wie je maar wilt, al is het maar met maar één tegelijk. Voor de wet? Jazeker, voor de wet, en met een beetje geluk ook voor de kerk, hoewel we dat aardig maar niet doorslaggevend vinden bij ons. Dat telt alleen voor jezelf en de kerk, niet voor de wet. Deed zo’n kerk dat dan, accepteerde de kerk homoseksualiteit? Nou, de Paus niet maar verder is het een kwestie van wel of niet mee gaan met de tijd. Tjonge, tjonge, het was toch wat. Ze verteld dat ongeveer 1 op 13 homoseksueel is. Kende ik dan ook zulke mensen bij mij in de regio? Jawel, ik ken er heel veel, en erg dicht bij. Ze verteld dat te verwachten is dat ook in Irak 1 op de 13 homoseksueel is, aangeboren, is zoals het is. Ja, was het antwoord van N. Maar daar komen ze nooit voor uit, “they will kill them on the streets”. Hij niet hoor, maar de rest. Gezegd dat dat tweehonderd jaar geleden bij ons ook gebruikelijk was maar dat het vanzelf goed zou komen, ook in Irak. Valt nog te bezien natuurlijk, maar ik kan niet anders dan verkondigen dat het bij ons geaccepteerd is en dat te hopen valt dat de in de rest van de wereld ook zo zal worden. Ze er ook op gewezen dat de situatie in ons land toch aardig aangenaam was, en er kennelijk niet onder geleden werd, onder die losse moraal. Ik hoorde ze denken.

 

 

Een gedachte over “Gay?

  1. Ja, ik hoor ze ook denken: Maar je mag maar één vrouw in Nederland trouwen. Meerdere vrouwen tegelijk vinden wij weer een bedenkelijke moraal.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s