Van het dak af gezien (eigen foto's)

PC250020 Na de kerstmaaltijd nog even het dak op. De noordenwind maakte het net te onaangenaam om in het zonnetje te zitten, maar buiten de muren was weer van alles te zien. Als of het zo moest wezen deze kerst dag: een Bijbels tafereeltje, herders met hun kudde schapen aan de noordpoort. Diezelfde kudde had ik al eens gezien bij terugkomst, maar nooit zo rond onze compound. Op de achtergrond de groengeschilderde koepel van onze buurtmoskee. Iets verder naar rechts, aan de andere kant van de weg, onze eigen kudde wilde honden, die gezellig in het zonnetje lagen. Overdag zijn ze behoorlijk rustig maar ‘s avonds willen ze nog wel eens een blafconcert geven. Verderop, voorbij het voetbalpleintje en de tent die daar nu staat, liepen de koeien weer door de straten. Ik zet de foto erbij, maar u moet wel goed kijken om ze te zien. Als u toch goed kijkt ziet u waarschijnlijk ook wel de Ashura vlaggen dapper wapperen. Verder was het erg rustig, deze namiddag van de ook hier vrije zaterdag. Onze buren wasten de patrouillewagens, er reed weinig verkeer. Alles is rustig in Basrah.

PC250021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PC250027

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s