Mint (eigen foto)

PC160067 Mijn experiment met de mint mag geslaagd heten. De drie stekjes ontaardden in twee aangeslagen takjes. Bij terugkomst even kijken hoe ze er bij stonden en zie: een flink aantal nieuwe scheuten. Ik zei het al: mint woekert. Zelfs hier kan het overleven. Het staat in een bak gelukkig, dicht bij de keuken.  We kunnen dus straks, als er wat meer van is, echte Irakese thee met verse munt drinken. Rond de kerst verwacht ik dat er wel genoeg zal zijn voor een eerste glaasje. Laat ik in ieder geval iets blijvends achter in Irak, met een beetje geluk heb ik zelfs iets tot bloei laten komen. Een collega van down under is dezelfde gedachte toegedaan kennelijk, er staan overal potten met zaadjes die ooit moeten ontspringen in wat een boom zou kunnen worden. En de koks stoppen uien in de bakken naast de mint. Straks bloeit hier nog eens wat, buiten de oleander. Je moet tevreden zijn met de kleine dingen.

 

Een gedachte over “Mint (eigen foto)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s