Mint (eigen foto)

PC160067 Mijn experiment met de mint mag geslaagd heten. De drie stekjes ontaardden in twee aangeslagen takjes. Bij terugkomst even kijken hoe ze er bij stonden en zie: een flink aantal nieuwe scheuten. Ik zei het al: mint woekert. Zelfs hier kan het overleven. Het staat in een bak gelukkig, dicht bij de keuken.  We kunnen dus straks, als er wat meer van is, echte Irakese thee met verse munt drinken. Rond de kerst verwacht ik dat er wel genoeg zal zijn voor een eerste glaasje. Laat ik in ieder geval iets blijvends achter in Irak, met een beetje geluk heb ik zelfs iets tot bloei laten komen. Een collega van down under is dezelfde gedachte toegedaan kennelijk, er staan overal potten met zaadjes die ooit moeten ontspringen in wat een boom zou kunnen worden. En de koks stoppen uien in de bakken naast de mint. Straks bloeit hier nog eens wat, buiten de oleander. Je moet tevreden zijn met de kleine dingen.

 

1 thought on “Mint (eigen foto)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s